Verre reizen met kinderen

Veel mensen stoppen met reizen wanneer zij kinderen krijgen. De vakanties blijven dan beperkt tot een weekendje pretpark of een weekje op de camping. Dat is jammer, want een verre reis is een van de meest bijzondere ervaringen die u uw kinderen kunt geven. Een verre reis versterkt de band tussen ouders en kinderen. Bovendien worden de kinderen sneller wereldwijs dan hun leeftijdsgenootjes – ze leren over verschillende culturen, natuurgebieden, gewoontes, leefwijzen en mensen en ze leren hoe ze deze moeten respecteren en waarderen. Een verre reis met kinderen is een onvergetelijke ervaring!

Wanneer u een verre reis plant met kinderen, betekent dat wel dat u erg goed georganiseerd moet zijn. Waar u ook heen gaat, u moet altijd zorgen dat het een kindvriendelijke vakantie blijft. Houdt u er ook rekening mee dat u voor bepaalde landen moet worden ingeënt – en uw kinderen dus ook. Zoek van te voren uit wat er allemaal verkrijgbaar is aan medicatie in het land van uw bestemming. In veel landen zijn artsen dan wel veel gemakkelijker met het voorschrijven van medicijnen dan in Nederland, maar niet alles wat we hier hebben is overal verkrijgbaar in de vorm waarin uw kind het gewend is. Zoek ook van te voren uit of uw verblijfplaats wel over de benodigde faciliteiten beschikt, zodat u niet voor onverwachte verassingen komt te staan.

Niet alleen moet u goed voorbereid zijn wat betreft uw bagage, maar het is ook zaak dat u de kinderen mentaal voorbereid op een verre reis. Gaat uw kind voor het eerst vliegen, dan is dat natuurlijk ontzettend spannend. Bereid uw kind op een speelse manier voor – een goede voorbereiding is het halve werk!

Maak vooraf een begroting, zodat u weet wat u ongeveer kwijt zal zijn. Ergens stranden wanneer u zonder geld komt te zitten is een ding, maar wanneer u kinderen heeft is dat natuurlijk geen optie!

Wanneer u activiteiten plant tijdens uw verre reis, moet u er ook rekening mee houden dat uw kinderen het misschien niet zullen volhouden om dagen achter elkaar in een hoog tempo te wandelen (aan de andere kant, de kans bestaat ook dat ze het langer volhouden dan u zelf!). Wanneer de kinderen groot genoeg zijn, is het een goed idee hen te betrekken in het plannen van de reis. Op die manier kunnen zij aangeven wat ze het leukste zouden vinden om te doen.

Dit bericht is geplaatst in Kindervakantie, kindvriendelijke vakanties, vakantie met kids. Bookmark de permalink.