Tips voor een kindvriendelijke vakantie

Bij een kindvriendelijke vakantie denken veel mensen meteen aan een kindvriendelijk vakantiepark in Nederland. Dit biedt het voordeel dat je niet ver hoeft reizen, iets waar veel ouders tegenop zien. Bovendien zijn de meeste vakantieparken in Nederland zeer kindvriendelijk ingesteld met veel leuke recreatiemogelijkheden voor de kids en ook praktische zaken als kindermeubilair ontbreken hier niet. Maar het is ook een goede tip om eens over de landsgrenzen te kijken, want ook in onze buurlanden liggen prachtige kindvriendelijke vakantiebestemmingen die heel gemakkelijk te bereiken zijn. Denk aan bestemmingen als de Belgische Kust of de Duitse Eifel.

Maar een vakantie naar een verre bestemming kan ook heel kindvriendelijk zijn. Mijn motto is: de vakantie begint zodra we de voordeur achter ons dicht trekken. Als ouders kun je ook zelf veel dingen doen om de vakantie kindvriendelijk te maken. Bereid je kinderen voor door ze te vertellen waar je naartoe gaat en hoelang jullie moeten reizen. Ga samen van tevoren boodschappen doen en koop leuke kleur- en stickerboekjes, reisspelletjes, snoep en tussendoortjes voor onderweg. De kinderen zullen zo nog meer uitkijken naar de reis. Denk verder ook aan de praktische kant door altijd reservekleding bij de hand te hebben. Geknoei met een pakje chocomel onderweg is geen uitzondering, geloof mij maar. Ga je met het vliegtuig, trek de kinderen dan verschillende laagjes kleding aan, zodat je in kan spelen op temperatuurverschillen bij vertrek, in het vliegtuig en bij aankomst. Denk ook aan middeltjes tegen oorpijn bij het stijgen en dalen.

Tot slot een aantal punten waar je op kunt letten bij het boeken van een kindvriendelijke vakantie:

  • Let op of er speciale kindervoorzieningen aanwezig zijn als kinderbedjes en of je hier extra voor moet betalen.
  • Kijk ook of er een animatieteam en speelfaciliteiten aanwezig zijn.
  • Een goede tip is ook om op internet eens de beoordelingen van je voorgangers te lezen van de vakantiebestemming die je op het oog hebt. Misschien staan er wel positieve of negatieve ervaringen van andere gezinnen met kinderen tussen.
  • Het is ook belangrijk om kindvriendelijke vakantiebestemmingen op tijd te boeken, omdat ze in de schoolvakanties snel zijn volgeboekt.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.