Feiten over een kindvriendelijke vakantie

Dat gezinnen steeds bewuster kiezen voor kindvriendelijke vakanties blijkt wel uit een onderzoek dat dit jaar door Family Fun Travel werd gehouden onder 250 Nederlandse gezinnen. Volgens het onderzoek vinden ouders het, het allerbelangrijkst om tijdens de vakantie van hun kinderen te kunnen genieten en ze willen dat hun kinderen het naar hun zin hebben. Andere belangrijke criteria voor een geslaagde kindvriendelijke vakantie die daarna op de prioriteitenlijst van de ouders stonden, waren; tot rust komen, de omgeving verkennen en mogelijkheden tot het ondernemen van activiteiten.

Maar hoe dan ook, als het gaat over kindvriendelijke vakanties staat veiligheid nog steeds boven alles. Uit hetzelfde onderzoek van Family Fun Travel bleek dat het kwijtraken van een kind tijdens de vakantie de grootste stressfactor van op vakantie gaan was. Hier ligt dan ook een belangrijke taak weggelegd voor vakantieparken en andere vakantiebestemmingen die graag als kindvriendelijk bestempeld willen worden.

De Reddingsbrigade introduceerde dit jaar bijvoorbeeld al een landelijke 06-polsbandjesactie. Ouders die met hun kinderen naar zee of naar een meer gaan, noteren de naam van het kind, de naam van de ouders en een mobiel telefoonnummer op een polsbandje dat ze bij het kind om doen. Een goed initiatief dat veel vakantiestress kan besparen. De resultaten van het onderzoek van Family Fun Travel werden op 30 juni 2011 in de Telegraaf gepubliceerd.

Dit bericht is geplaatst in kindvriendelijke vakanties, vakantie met kids. Bookmark de permalink.